Diabetesvereniging Nederland

Uit DiabetesWiki

Versie door Wikiadmin (Overleg | bijdragen) op 1 mei 2015 om 10:15
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Diabetesvereniging Nederland (DVN) wil alle mensen met diabetes vertegenwoordigen in hun strijd voor goede zorg en een beter leven. Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften als het om zorg gaat. De zorg moet aansluiten bij deze behoeften. Hier maakt DVN zich sterk voor, al 65 jaar lang. Onder het motto “voluit leven met diabetes” is DVN betrokken, strijdbaar en ondernemend.

Inhoud

De patiënt heeft de regie

Op Mijn Zorgpagina vinden mensen met diabetes alle informatie over hun diabetes bij elkaar. Ze kunnen zelf een profiel aanmaken, eenvoudig, veilig en gratis. Daarmee hebben ze op termijn toegang tot persoonlijke informatie die zij nodig hebben voor zelfmanagement. Goed geïnformeerd zijn, betekent een nieuwe stap tot het nemen van regie.

De diabeteszorg verbeteren

De vrijwilligers in de regio’s zetten zich volop in voor het verbeteren van de lokale/regionale diabeteszorg. Op landelijk niveau werken we intensief samen met zorgverzekeraars, zorgverleners en overheid om op alle terreinen de positie van en zorg voor de patiënt te kunnen versterken.

Informatie is essentieel

Het maandelijks magazine Diabc biedt veel keuzeondersteunende, actuele en verdiepende informatie. Mensen met diabetes hebben recht op de beste zorg en informatie. Dan is voluit leven met diabetes mogelijk. Ook contact met andere mensen met diabetes is waardevol. Niet alleen voor (h)erkenning, maar ook als informatiebron. DVN wil hierin graag voorzien en biedt daarom het DiabetesTrefpunt.

Kinderen zijn de toekomst

We vinden het belangrijk om er ook te zijn voor kinderen met diabetes (en hun ouders). Daarom richten we in 2010 de SugarKidsClub op: een vertrouwde plek waar kinderen met diabetes zichzelf kunnen zijn, en waarin ze even niet meer alleen zijn met hun diabetes. De club biedt herkenning, inspiratie, informatie en motivatie.

Kwaliteit van leven

DVN is en blijft altijd onafhankelijk, heeft lef, loopt voorop, ziet kansen en grijpt ze, is flexibel en creatief, innovatief en resultaatgericht. Alles wat we doen heeft als ultieme doel de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren.

Persoonlijke instellingen