Verzekeren

Uit DiabetesWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Verzekeren

Tips voor het afsluiten van een verzekering

Een verzekering afsluiten is niet zo makkelijk als je diabetes hebt. Veel verzekeraars zien diabetes namelijk als een verhoogd risico. Zij gaan uit van de complicaties die kunnen optreden en een groter risico op vervroegd overlijden. Daarom leggen ze mensen met diabetes vaak beperkingen op bij het afsluiten van verzekeringen. En in het ergste geval worden mensen met diabetes van bepaalde dekkingen uitgesloten. Waar moet u op letten als u een verzekering afsluit? Een paar tips:

  • Verzekeraars bepalen de voorwaarden pas definitief als ze het aanvraagformulier en de gezondheidsverklaring hebben ontvangen. Een geneeskundig adviseur van de verzekeraar beoordeelt welk risico u vormt voor de verzekeraar. Op basis daarvan wordt u wel of niet geaccepteerd. Daarom is het handig om vast meerdere offertes op te vragen.
  • Extra informatie kan een verzekeraar uitsluitend met uw schriftelijke toestemming opvragen bij uw huisarts of internist. Krijgt u zo’n verzoek om toestemming, neem dan contact op met uw arts en benadruk samen de positieve ontwikkeling van uw diabetesbehandeling.
  • Lees altijd de kleine lettertjes. Dit is bijvoorbeeld belangrijk bij een reisverzekering.
  • Voor sommige verzekeringen moet u een gezondheidsverklaring invullen. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een zorgverzekering, een uitvaartverzekering en een levensverzekering. Er wordt dan niet alleen gevraagd naar uw gezondheid van dit moment, maar ook naar de geschiedenis van uw diabetes.
  • Soms is er nog een medische keuring nodig. Dit gebeurt vooral bij een levensverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze keuring moet worden gedaan door een onafhankelijke arts.

Bel voor vragen over verzekeren naar de Diabeteslijn: (033) 463 05 66

Overlijdensrisicoverzekering via DVN

En overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten als een nabestaandenvoorziening. Tevens wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak afgesloten gekoppeld aan een hypotheek. Zoals eerder aangegeven is het vaak lastig voor mensen met diabetes om een verzekering af te sluiten binnen een korte tijd en tegen een eerlijke premie. DVN heeft daarom samen met Independer een uniek aanvraagtraject opgezet voor mensen met diabetes die een overlijdensrisicoverzekering willen af- of oversluiten. Een eerlijke premie, meer keuze, minder kosten en sneller een verzekering afsluiten kenmerken dit traject. Voor meer informatie ga naar www.risicoverzekeringopmaat.nl

Zorgverzekering afsluiten

DVN heeft met zeven verzekeraars collectieve contracten afgesloten. Als DVN-lid kunt u zo’n verzekering afsluiten zonder beperkingen of uitsluitingen op grond van diabetes. U bent dus verzekerd van goede zorg. Ga voor meer informatie naar DVN Zorgverzekeringen 2014

Wilt u graag een verzekering afsluiten via DVN en bent u nog geen lid? Meld u snel aan als lid! Dan kunt u profiteren van een goede verzekering zonder uitsluiting of beperkingen. Het aanvraagformulier kunt u telefonisch of per mail opvragen via: (033) 463 05 66 of info@dvn.nl.

Risicoverzekeringen via DVN

Diabetesvereniging Nederland (DVN) heeft voor haar leden afspraken gemaakt met Ocean Groepsverzekeringen. Via DVN kunt u daarom een aantal individuele risicoverzekeringen afsluiten zónder beperkingen of uitsluitingen op grond van het feit dat u diabetes heeft. Ga voor meer informatie naar DVN verzekeringen

Klachten over uw Zorgverzekering?

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) is een onafhankelijke en onpartijdige organisatie. Het doel van SKGZ is het helpen oplossen van problemen tussen u en uw zorgverzekeraar. Ga voor meer informatie naar Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen

Meer weten

Voor verdere vragen kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Diabetesvereniging Nederland via telefoonnummer 033 463 05 66 of info@dvn.nl.

Persoonlijke instellingen